Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet 14.6.–1.12.2013

Maailman kahdeksas ihme marssii Vapriikkiin. Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shi Huangdin hautaa yli 2000 vuotta suojannut terrakotta-armeija löytyi sattumalta vuonna 1974. Arkeologisissa kaivauksissa paljastui lähes 8 000 soturia sodankäyntioppien mukaisissa muodostelmissa.

Tarunomaisten haudanvartijoiden ja ensimmäisen keisarin pronssivaunujen lisäksi Vapriikissa voi ihastella muita hautalöytöjä ja keisarien aarteita Qin- ja Han-dynastioiden ajalta, esimerkiksi kallisarvoisia jade-, kulta- ja pronssiesineitä. Muinaiset kiinalaiset uskoivat elämän jatkuvan kuoleman jälkeen. Vainajalle tuli siksi varustaa mukaan kaikkea sitä, mitä hän oli eläessäänkin tarvinnut. Näyttelyn yhteistyökumppanit Kiinassa ovat Shaanxi Provincial Cultural Relics Bureau ja Shaanxi Cultural Heritage Promotion Centre.


Mobiiliopastus

Terrakotta-näyttelyyn liittyy mobiiliopastus, joka on saatavilla suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Se sisältää ääniopastuksia ja lisätietotekstejä näyttelyn esineistä ja aiheista.

Voit käyttää sovellusta omalla älypuhelimellasi tai muulla netissä toimivalla laitteellasi. Omat kuulokkeet on hyvä ottaa museokäynnille mukaan. Tarvittaessa Vapriikin infosta saa lainaksi tablettitietokoneen ja/tai kuulokkeet kuvallista henkilökorttia vastaan.

Mobiiliopastus toimii 3G -verkossa ja Vapriikin langattomassa verkossa, johon saat tunnukset infosta.

» Ohjeet
» Mobiiliopastus


Yleisöopastukset lauantaisin klo 16 ja sunnuntaisin klo 14.

Pääsymaksut